Hiszünk abban, hogy igazán jót csak kitűnő alapanyagokkal, magas minőségű termékekkel, értő és érző szakemberekkel lehet alkotni. Ezért az alapanyagok beszerzésétől kezdve a berendezésen át, a szörpökön, italokon keresztül a csomagolásokig minden egyes részletet gondos odafigyeléssel terveztünk meg és szervezünk ma is. Ezekben az értékekben osztoznak kiemelt partnereink is:

A mesterek

Legnagyobb mestereink Roli, hazánk világbajnok pékje, és testvére Norbi, az “A Kenyér” pékség, és pékség tervezéssel, valamint szaktanácsadással foglalkozó vállalkozás megálmodói.

Rolival és Norbival az elmúlt évek során kialakult szakmai-baráti kapcsolat meghatározó volt az Andriska elindításában és működtetésében. Roli és Norbi tervezte a péküzem és az üzlet pult kialakítását, a gépeket és az üzem berendezését, valamint az ő segítségükkel alakítottuk ki a termelési folyamatokat is. Több évtizedes tapasztalataik alapján tökéletesített receptúrájukat gyúrjuk össze saját ízlésünkkel és ötleteinkkel. Hovatovább Roli, Norbi, és az A Kenyér csapat oszlopos tagja, Oláh Enikő (Mazsi) személyesen is részt vesznek az Andriska mindennapi munkájában. Norbival naponta találkozhattok a pult mögött, Roli és Mazsi pedig egész éjszaka süti nektek a kenyereket és (pék)süteményeket.

A kávé - Bányai Farm & Lucky Cap pörkölő

A Kávé Háza az egyetlen, Magyarországon működő kávéház, melyet a Speciality Coffee Association of Europe által minősített szakmai stáb irányít. Az elmúlt esztendőkben kultikus hellyé és egyúttal a minőségi gasztronómia meghatározó szereplőjévé vált.

Szekszárdi Lucky Cap pörkölőjükből a Csokis Kuglóf nevű kávét kínáljuk vendégeinknek.

A Costa Rica-án Bányai László ültetvényén termelt Caturra és Catuai fajtákat kissé elnyújtva, egyenletesen pörkölik, így kiváló átmenetet képez az újhullámos és a klasszikus kávék világa közt. Ízében markáns étcsokoládét, kakaós kalácsot a végén pedig édes aszalt szilvát érezhetünk.

Tekeresvölgyi Családi Birtok

Ős- illetve kistermelőként, családi közreműködéssel készülnek a Tekeresvölgyi Családi Birtok tejtermékei 2008 óta. Ma már 45 magyartarka tehenük tejét dolgozzák fel, nem minősített biogazdaságunkban. Számos más készítményük mellett, főként a karakteres, érlelt, félkemény és lágy sajtjaik a manufaktúra zászlós termékei, de helyet kapnak a kínálatukban a friss termékek is, mint például joghurtok 30% valódi gyümölcstartalommal, 100% tejszínből készült köpült vaj, friss sajtkrémek, vagy ordakrémek.

Az Andriska Pékbisztróban egy egész hűtőszekrénynyi helyet biztosítunk a Tekeresvölgyi termékeknek: joghurtoknak, házi vajnak, és a különböző sajtoknak, amik tökéletes kiegészítői egy friss vadkovászos kenyérnek, vagy vajas kiflinek.

Szörpök és lekvárok: Lekvárszezon

A „Szezon” termékcsalád megalkotója, Tóthné Szilágyi Andrea minden terméke az adott gyümölcs eredeti aromáját adja vissza. Saját gyümölcsfáiról gondosan válogatott, természetes alapanyagokból készülő, adalékanyagmentes lekvárjaiban és szörpjeiben még vizet sem használ, csak a gyümölcs saját leve található meg bennünk. Andi mencshelyi kis műhelyében mindent kézzel végez, feldolgozási módszere „kíméletes”, és a csomagolás során is törekszik rá, hogy védje a környezetet. Pékbisztrónkban isteni szörpjeiből készítjük a frissítőket, és üveges kiszerelésben, többféle ízben is megtalálhatóak a polcainkon, lekvárjai mellett.

Kinga Kamrája

Kinga és Levente a fővárost és az irodai munkát hagyták ott 7 évvel ezelőtt, hogy gazdaságot működtessenek. Végül Káptalantótiban kötöttek ki, ahol többek között kecskéket és mangalicákat tartanak. A Kinga Kamrájában saját készítésű füstölt árut, isteni sajtokat lehet vásárolni, a többi helyi kézműves élelmiszer mellett. Egyszerűen imádjuk a kecskesajtjukat és az angol szalonnájukat, amik napi szinten megtalálhatóak a mi szendvicseinkben is.

Folly Arborétum

A nyár ízei, kertjük zamata, virágaik aromája és a Balaton-felvidék gyümölcseinek tiszta esszenciája lakozik a Folly Szörpökben. Kézzel készített, kézműves szörpjeik kizárólag friss alapanyagokból, tartósítószer nélkül készülnek. A Folly szörpök kiváló hűsítők a meleg, nyári napokon, a hűvösebb téli estéken pedig kellemes kísérői egy jól megkomponált családi vacsorának.

Környezettudatos csomagolás

Szerintünk a környezettudatos szemlélet ma már elengedhetetlen a vendéglátásban. Az Andriskában kizárólag lebomló és újrahasznosítható csomagolásokat használunk. A maximum 3 hónap alatt és 100%-ban lebomló és komposztálható anyagok nemcsak a környezetet védik, hanem a hulladék mennyiségét is csökkentik. A csomagolóanyagokat és egyszer használatos termékeinket a Kitchy Design és a Doremi Today csapata szállítja.

Arculati kialakítás: Apacs Stúdió

A grafikai tervezésben és az üzlet látványtervezésében Ipacs Géza és az Apacs Stúdió szakemberei voltak segítségünkre. Gézával korábbi szakmai munkáink során kerültünk kapcsolatba, és amikor vállalkozásunknak egyedi arculatot szerettünk volna, azonnal őt kerestük meg ezzel a feladattal. És mennyire örülünk, hogy így tettünk! 🙂

WebDesign: Hlinka Zsolt

Olyan weboldalt szerettünk volna, amely tükrözi a személyiségünket és a hangulatot, amely a vállalkozásunkat övezi. Emellett fontos volt számunkra, hogy letisztult és modern megjelenésű legyen, de mindenekelőtt könnyen kezelhető és funkcionális. A webdesignt Hlinka Zsoltra bíztuk, előbbiek pedig mind megvalósultak munkájában.